Gespreksonderwerpen tijdens je date

Welke gespreksonderwerpen voor een (eerste) date zijn nu góéde gespreksonderwerpen? Moet je het hebben over je werk of juist niet? Moet je echt vertellen dat je elke week 5 keer gaat sporten om er zo uit te zien hoe je eruit ziet? Verklap je dat je graag in je joggingbroek op de bank hangt met je gamecontroller? Wil die vrouw horen dat je jouw huisdier zo goed verzorgt of ben je dan niet 'man genoeg'? Voelt ze zich veilig bij je als je vertelt dat je kickbokst of jaag je haar hiermee juist weg? Allemaal vragen die je vandaag beantwoord krijgt met onderstaande tips voor geschikte gespreksonderwerpen voor (eerste) dates:

 1. Praat niet alleen over jezelf!
  Vrouwen vinden het niet leuk als je alleen maar over jezelf praat en opschept over wat je allemaal doet, kunt en gaat bereiken. Je mag best zelfverzekerd overkomen, maar beperk je in opscheppen.
 2. Spreek uit hoe je over dingen denkt
  Een vrouw wil niet weten wat je bent, maar wíe je bent. Dat is interessant! Daaruit kan ze opmaken of je bij haar past, of ze achter jouw denkwijzen staat en of jullie gewoon leuk met elkaar kunnen praten/discussiëren.
 3. Vraag naar haar mening
  Draaf niet door en probeer haar niet te overtuigen van jouw mening. Dit is niet voor niets jouw mening. Een vrouw wil dat je interesse toont in haar. Dus, vraag maar raak!
 4. Laat bij alles nog wat te vragen over
  Vrouwen voelen zich meer tot je aangetrokken als je wat meer mysterie achter laat. Ook bij gespreksonderwerpen bij een date komt dit gegeven van pas. Als je alles gewoon direct eruit gooit, blijft er weinig te praten over. Zorg dat ze door kan vragen, houd haar nieuwsgierig.
 5. Waar praat je dan over?
  Over haar, een beetje over jezelf en het merendeel van de tijd gewoon over dingen. Zorg voor een ontspannen sfeer en begin met bijvoorbeeld een complimentje. Begin niet uit het niets over dingen te praten, maar stel haar een vraag, bijvoorbeeld: 'wat heb je vandaag gedaan'. Er zijn altijd dingen waarop je kunt inhaken en waarop je kunt doorvragen. Er zijn eigenlijk geen vaste gespreksonderwerpen voor een date. En de gespreksonderwerpen van een eerste date kunnen zo divers zijn; jullie moeten elkaar toch nog compleet leren kennen!

Wil je vandaag nog beginnen met daten? Bestel dan de gids Vandaag Vrouwen Versieren, waarbij je een gratis e-book in je mailbox ontvangt.

Terug naar het nieuws overzicht