Cursus zelfvertrouwen opbouwen: De geheimzinnige kracht?

Wat is er de echte oorzaak van de geheimzinnige kracht die je tegen houd om contact te krijgen met vrouwen? We stellen je drie vragen:

  • Is het dat je niet weet wat je moet zeggen?
  • Ben je te gesloten?
  • Ben je te bezorgt dat ze je af zal wijzen?

Als je alle drie de vragen met ja kunt beantwoorden, dan kan het goed zijn dat je verlegen bent.

Verlegenheid is een van de grootste barrières voor het bereiken van het dating leven waar je altijd van droomt. Mannen willen vrouwen benaderen, maar hebben niet de guts om het te doen. Vrouwen willen iets terug zeggen naar leuke mannen, maar voelen zich opgelaten door de aandacht.

Gelukkig is verlegenheid iets waar de meeste mensen overheen groeien. Iedereen is op een moment in z'n leven verlegen, zeker als je jong bent. Als je niet veel ervaring hebt met bepaalde sociale situaties, dan is verlegenheid een natuurlijke reactie op een nieuwe situatie. Je zult gereserveerd reageren en eerst de kat uit de boom kijken. In de meeste situaties is dit ook een goede reactie, omdat je jezelf zo ook niet voor schut zet door een verkeerde reactie. Om in contact te kunnen komen met vrouwen zul je je echter over je verlegenheid heen moeten zetten. Je moet de ervaring opbouwen om goed te kunnen reageren op elke situatie, ook bij het contact met vrouwen. Wij hebben enkele tips voor je op een rij gezet om over die verlegenheid heen te komen.

Misverstanden

Over verlegenheid bestaan een aantal misverstanden. Als je deze begrijpt, dan heb je er waarschijnlijk veel minder moeite mee, om er vanaf te komen. Kinderen krijgen vaak al zeer vroeg onterecht het label van verlegen op zich geplakt. Als ouders, leraren en andere bekenden maar vaak genoeg zeggen dat je verlegen bent, eindigt het ook zo dat je zelf ook gaat denken dat je verlegen bent. Verlegenheid is echter niet meer dan een reactie op een onbekende situatie. Niemand is constant en altijd verlegen. Het is een natuurlijke reactie. En maar goed ook, want wat zou er gebeuren als je altijd blind ergens binnen stapt zonder de sociale regels te kennen. Je zou jezelf voor gek zetten of iemand anders voor het hoofd kunnen stoten. En daar zit niemand op te wachten.

Het is ook een misverstand dat mensen die verlegen zijn weinig zelfvertrouwen hebben. Verlegen mensen hebben geen hoger of lager zelfvertrouwen dan iemand anders. Door de verlegenheid kan het zijn dat je minder zelfvertrouwen hebt in een bepaalde situatie, maar niet andersom. Om hier overheen te komen zul je bepaalde vaardigheden moeten verbeteren, zoals communicatie. En dergelijke vaardigheden verbeteren kost tijd en gaat met vallen en opstaan.

Nog een misverstand is dat mensen het label introvert krijgen opgeplakt, omdat ze verlegen zijn. Omdat verlegen mensen nerveus worden van het ontmoeten van nieuwe mensen kan het sociale netwerk natuurlijk ook veel moeilijker groter worden. Dit betekend echter niet dat verlegen mensen niet net zo graag veel vrienden hebben als mensen die veel meer uit gaan.

Tekenen van verlegenheid

Er is niets verkeerds aan verlegenheid, maar verlegenheid kan er de oorzaak van zijn dat andere personen je ook anders benaderen. Je krijgt een onzichtbare barrière om je heen voor andere mensen. Denk er maar eens over na. Verlegenheid zorgt ervoor dat je signalen uit zend die voor andere mensen over komen alsof je een zeer gesloten persoon bent die geen contact wil. Vraag je eens het volgende af:

  • Hou je je armen open of gesloten als je met iemand praat
  • Hoe vaak lach je naar iemand anders
  • Hou je je hoofd recht omhoog
  • Sta je rechtop of hang je er maar bij
  • Maak je makkelijk oogcontact
  • Maakt het je wat uit als andere mensen naar je kijken
  • Hoe vaak groet je andere mensen

Oplossingen voor verlegenheid

Je weet nu wat de oorzaken kunnen zijn van verlegenheid en hoe verlegenheid ontstaat, en dus ook bij vrouwen versieren. Dat betekend ook dat je er iets aan kunt gaan doen. Er zijn je al velen voor gegaan in het aanpakken van hun verlegenheid. Mensen die verlegen reageerden op nieuwe dingen, maar die hier nu mee weten om te springen. Alles dat hiervoor nodig is is het aanleren van nieuwe vaardigheden die je helpen nieuwe situaties op te vangen. Als je je barrières om je heen weet te breken kan ook jij je bezig gaan houden met het ontmoeten van vele nieuwe vrouwen. En dan maakt het niet meer uit of je 9 van de 10 keer wordt afgewezen, want je weet dat net die 10de persoon een perfecte match zal zijn.

Je kunt beslissen dit zelf aan te pakken. Er zijn vele methoden om jezelf voor het blok te zetten om van je verlegenheid af te komen. Heb je een beetje hulp nodig dan kan een boek als "Verleid iedere vrouw" van Dating dokter Al Phadoc, "Double your dating" van dating-goeroe David DeAngelo of "Vandaag vrouwen versieren" van Jonathan en Oscar uitkomst bieden. Deze boeken leren je waar je op moet letten en hoe je jou gedrag zo kan aanpassen dat je je makkelijker voeld bij het contact met vrouwen.

Weet je echter van jezelf dat je een echte stok achter de deur nodig hebt, dan is er wellicht zwaarder geschut nodig:

Onze tip voor een grondige aanpak van je verlegenheid

Cursus vrouwen versieren Bezoek een Cursus van de Dating Doctor Al Phadoc!

Dit is de succesvolste methode van aanpak. Denk maar niet dat jij de enige bent die met verlegenheid of weinig zelfvertrouwen zit. Reeds vele honderden mannen gingen je voor. Dating doctor AL Phadoc is bekend van Radio en Televisie en de Autoriteit van de BeNeLux op gebied van Vrouwen Versieren en Dating. Wil je meer weten over Al Phadoc en zijn aanpak? Lees hier meer of bezoek zijn website de Lovegids. Hier vind je ook vele voorbeelden van anderen die je reeds voor zijn gegaan. Ga jij voor een leven met de vrouw van je dromen?

FAQ