Gezondheid & zelfvertrouwen gaan hand in hand

Voortijdige ejaculatie – Recente studies hebben aangetoond dat de hoogte van je bloedhistamine niveau bepalend is voor de snelheid van ejaculatie bij het neuken. Hoe hoger de waarde van deze stof, hoe sneller de ejaculatie zal plaats vinden. Calcium en het aminozuur methionine verlagen de bloedhistamine en kunnen daarom zeer behulpzaam voor je zijn.
Impotentie - Impotentie bij mannen word vaak in verband gebracht met een verlaagd niveau van mineralen zoals Magnesium en in het bijzonder zink. Zink is essentieel voor het mannelijke reproductieve systeem; Het is nodig voor de aanmaak van testosteron en het juist functioneren van de prostaat.

Daarnaast kunnen mannen die problemen hebben met het krijgen of aanhouden van een erectie voedsel eten dat rijk is aan l-Arginine. Dit aminozuur, dat in eiwitrijk voedsel zoals kip, kalkoen en rundvlees zit, draagt bij tot de productie van salpeteroxide, dat bloedstroom voor penis erectie controleert. Echter een opmerking: voedsel dat hoge niveaus van l-Arginine bevat wordt NIET geadviseerd aan iedereen die het herpesvirus bij zich draagt, omdat wetenschappelijk is aangetoond dat dit een uitbarsting van herpes versnelt.

Tips voor je eetpatroon

Voedsel dat je beter kunt vermijden:
Het is eigenlijk niet nodig te zeggen dat er ook enkele voedingsmiddelen zijn die een averechts effect hebben op het liefdeleven. Denk bijvoorbeeld aan bovenmatige alcohol en cafeïne consumptie. Deze stoffen schaden de bloedsomloop en de bloedvaten die essentieel zijn voor je seksuele functioneren en presteren. Ook andere stoffen, zoals nicotine uit sigaretten en het gebruik van medicijnen kunnen je seksuele prestaties ook belemmeren.

Bij je dagelijkse eten dien je rekening houden met het volgende: probeer suiker, toevoegingen voor levensmiddelen zoals concerveermiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen die in voedsel worden verwerkt te vermijden. Dit betekent dat je eigenlijk bter chocolade, frisdranken, suikergoed, koffie, diepgevroren maaltijden, gebakjes, etc. kortom alles waarvan je gewoon weet dat het niet goed voor je is maar beter van kunt afblijven!

Ja, je leest het goed. Het is niet gemakkelijk gezond te leven in onze moderne maatschappij met z'n vele verleidingen (en dan bedoel ik even niet vrouwen). Gelukkig zijn er vele hulpmiddelen die je kunnen helpen je lichaam gezond te houden en eventueel zelfs aan te sterken. Meer hierover lees je in de volgende paragrafen.